Læs om hvordan hver enkelt elev har en lærer tilknyttet som tutor her

Læs bla. om lektieintegreret undervisning og værkstedsundervisning her.

Læs om skriftlighed og de skriftlige opgaver på HF her.

HF – højere forberedelseseksamen

HF er for dig, der ikke kommer direkte fra 9. klasse og som ønsker en almen, studieforberedende uddannelse. HF er en to-årig gymnasial uddannelse, der giver dig en bred faglig viden inden for en række fag. Efter HF har du ligesom med andre gymnasiale uddannelser mulighed for at søge om optagelse på en videregående uddannelse. Ønsker du blot at dygtiggøre dig i enkelte fag, har du på Langkaer også mulighed for at tage HF som enkeltfag. HF-enkeltfag er ideelt for dig, der gerne vil tilpasse studiet til job eller familieliv. På Langkaer i Aarhus har vi omkring 100 elever på vores HF-uddannelse.

Almendannede uddannelse på to år

På HF får du ligesom på STX en almendannende uddannelse, der giver dig viden inden for en lang række af forskellige videnskabelige områder. HF forgår som en blanding af klasseundervisning, gruppearbejde, skriftlige opgaver og eksamener. HF starter med et 4-ugers introduktionskursus, der arbejder på tværs af fagene. I det sidste år af uddannelsen skal du aflevere en større skriftlig opgave, og der er desuden mulighed for praktikophold. PÅ HF har du fag som dansk, engelsk, matematik, idræt, praktiske/musiske fag, samfundsfag og naturvidenskabelige fag.

Er HF på Langkaer noget dig?

På HF på Langkaer i Aarhus tilbyder vi dig  en tilknyttet lærer som tutor, der vejleder dig gennem hele dit uddannelsesforløb. Vi arbejder med særlige værkstedstimer, hvor du får redskaber til undervisningen og bliver trænet i studieteknik, metodisk arbejde og eksamener. Er du interesseret i enkeltfag, tilbyder vi på Langkaer en lang række forskellige HF-enkeltfag på forskellige niveauer. Ønsker du et spændende fagligt indblik i vore HF-uddannelse, så kontakt os og hør om dine muligheder for brobygning.

 

Har du spørgsmål til uddannelsen eller Langkaer generelt, er du meget velkommen til at kontakte og på telefon 86 24 20 11 eller på mailto@langkaer.dk.