Matematik og naturvidenskab

Matematik A, fysik B og kemi B

Er du nysgerrig efter at forstå, hvordan verden er skruet sammen? Brænder du efter at undersøge og eksperimentere med alt fra selv de mindste til de største dele inden for naturvidenskaben?

Matematik og naturvidenskab er en naturvidenskabelig studieretning, hvor du lærer at bruge fysik og kemi til at forstå, hvordan verden fungerer – lige fra regnbuer og klimaproblemer til musikinstrumenter, arkæologisk datering og lægemidler.

 

Studieretningen giver dig et grundigt kendskab til begreber og metoder i matematik og en bred viden inden for fysik og kemi, og netop kombinationen af disse tre fag vil gøre dig i stand til fx at forstå, hvordan universet har udviklet sig, og hvordan vi kan sende rumfartøjer ud i rummet. 

 

Undervejs vil du stifte bekendtskab med naturvidenskab både teoretisk og praktisk. I fysik og kemi vil du ofte være i laboratoriet og lave eksperimenter. I matematik bliver der lagt vægt på matematiske modeller, som anvendes i naturvidenskabelige fag, og du kommer til at arbejde i dybden med fagene gennem tværfaglige projekter. 

 

På Matematik og naturvidenskab arbejder vi med temaer som: 

  • Hvad fortæller lyset fra en stjerne om stjerners bevægelse og sammensætning?
  • Fremstilling og test af varmluftballoner.
  • Fremstilling og isolering af aktivt stof i lægemidler fx hovedpinepiller.

  • Farvestoffer i fødevarer. 

 

På studieretningen samarbejder vi med lokale virksomheder, hvor du får indblik i produktion og udviklingsarbejde, desuden vil du opleve eksperimenter og foredrag på Aarhus Universitet og DTU. 

Studierejsen i 2.g går til en europæisk storby som fx Firenze, Rom, Barcelona, London, München eller Berlin, hvor vi udnytter de mange naturvidenskabelige muligheder. 

 

Studieretningen giver dig træning i at udtrykke dig konkret og argumentere præcist, og er det rigtige valg som grundlag for videre uddannelse indenfor matematik, økonomi, statistik, naturvidenskab og teknik. En studentereksamen med Matematik og naturvidenskab er vejen, hvis du vil være fx læge, ingeniør, kemiker, tandlæge, farmaceut, sygeplejerske, laborant, biotekniker eller lærer. 

 

“Matematik og naturvidenskab-linjen giver den klassiske tilgang til videnskab, hvilket ikke blot er spændende, men også skaber en masse muligheder senere i livet.”

Jens Magnus Horsted Bendtsen, 3.x. 

 

 

 

 

Fag

Matematik A

Fysik A/B

Kemi A/B

Dansk A

Historie A

Engelsk B

Oldtidskundskab C

Religion C

Samfundsfag C

Idræt C

 

2. fremmedsprog B/A

tysk, fransk eller spansk

 

Kunstnerisk fag C

billedkunst, mediefag og musik

 

Naturvidenskabelige fag C

biologi, informatik eller naturgeografi

 

1-2 valgfag