Musik og kultur

 

Musik A og engelsk A 

Brænder du for musik, og vil du udvikle dine kompetencer i et musikalsk fællesskab? Har du lyst til at fordybe dig i sprog, kultur og musik lige fra Shakespeare til Springsteen?

 

Musik og kultur er en musikalsk og sproglig studieretning, der giver dig indsigt i og forståelse for teoretiske og praktiske dimensioner i både musik- og engelskfaget. Studieretningsfagene samarbejder i projekter, hvor vi fx studerer musikalske værker ud fra en sproglig og kulturel kontekst.

 

Vi har det kreative fællesskab i fokus. I musik arbejder vi med at forstå den musik, der omgiver os, og som vi selv skaber. Du lærer at læse noder, og du lærer at anvende dem som et værktøj – både på dit instrument i øvelokalet, men også som et redskab til at analysere musikalske værker og til at forholde dig til musikhistorien. Du får desuden mulighed for at udvikle dine kreative og musikalske evner, når vi øver sammenspil, optræder på scenen, synger korsang eller arbejder med musikken på computer. Som musikelev på Langkaer har du fri adgang til både studie og øvelokale, og som noget helt unikt tilbyder vi gratis soloundervisning i enten sang eller på et instrument.

 

I engelsk arbejder vi med sprog og tekster. Du lærer at kommunikere effektivt både mundtligt og skriftligt og at analysere noveller, artikler, digte, romaner, sangtekster og meget mere. Vi arbejder med tekster fra før og nu og sætter dem ind i en historisk og kulturel sammenhæng, primært med fokus på engelsk og amerikansk kultur, men også kulturer fra andre engelsktalende lande.

 

På Musik og kultur vil du kunne møde følgende emner:

  • 'Fra Nowhere til Nevermind - Nirvana og grungen'
  • 'Performance, pladecovers og musikvideoer'
  • 'Filmanalyse og filmmusik'

 

I 2.g tager vi på studietur til en af Europas kunstneriske metropoler. Her kommer du til at opleve koncerter på gaden og i store koncertsale, og vi undersøger, hvordan musikalske og kulturelle strømninger eksisterer og udvikler sig.

 

Når du har bestået din studentereksamen, er du en kreativ, sproglig stærk og internationalt minded student, som er klar til videregående uddannelser inden for musik, sprog og meget andet - fx læreruddannelsen, konservatoriet eller musikvidenskab på universitetet.

 

På Musik og kultur er der masser af plads til at udforske og eksperimentere med sine musikalske kompetencer, og slutresultaterne er altid overraskende.

- Mai Truc Huynh, 3.c

Fag

Engelsk A

Musik A

 

Dansk A

Historie A

Matematik B

Oldtidskundskab C

Religion C

Samfundsfag C

Idræt C

 

2. fremmedsprog B/A

tysk, fransk eller spansk

 

Fysik C

To naturvidenskabelige fag C

Biologi, kemi, informatik eller naturgeografi

 

1-2 valgfag