Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

"Er du gymnasieelev, hf’er eller IB’er? Så er du en del af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning! Vi er en organisation, der på mange måder minder om en fagforening. Når du bliver uretfærdigt behandlet eller simpelthen bare ønsker en bedre hverdag for dig og andre elever, er vi din mulighed for indflydelse.

Det DGS gør for dig, er at føre gymnasieelevernes holdninger videre til pressen og folketinget. Aktiviteten i DGS er todelt, for at vi kan få størst mulig indflydelse. På den ene side laver vi lobby-arbejde, hvor vi mødes med politikere, fagforeninger og andre organisationer. På den anden side arrangerer vi demonstrationer og aktioner, hvor du som almindelig elev kan gå på gaden og vise din holdning til det uddannelsessystem, vi har nu.

Gennem tiderne har vi også bevist, at vi er en stærk organisation, der kan gøre en forskel for gymnasieeleverne! Alene i de sidste år har vi bl.a. gennem demonstrationen ”Unge ta’r ansvar” krævet, at den hjemmeboende SU ikke blev fjernet. Derudover var vi en afgørende del af forhandlingerne for oprettelsen af hypercard.

Men DGS er ikke kun en politisk organisation! Mange elever samles under vores arrangementer, hvor de får nye venner fra overalt i Danmark. Der er både muligheden for at få nære venner i sin region, men absolut også under stormøder, hvor fester og sociale events sørger for en altid fantastisk stemning. Mange finder deres nærmeste venner, mens de laver politisk arbejde, og DGS blander på den måde de to universer perfekt sammen.

DGS har siden 1965 repræsenteret elever gennem et repræsentativt demokrati. Her vil din stemme også blive hørt! Gennem elevråd, vores 10 regioner og vores nationale bestyrelse får over 80.000 elever indflydelse på deres egen hverdag. Men også som almindelig elev kan man få indflydelse på DGS, og den politik vi fører. For at alle elever skal kunne høres, holder vi to stormøder hvert år, hvor enhver gymnasieelev, hf’er eller IB’er kan påvirke organisationens politik og retning.

I DGS har vi brug for dine holdninger, da vi lige præcis varetager DINE interesser sammen med alle andre elevers interesser. Så vær med i kampen om en bedre uddannelse!

Den region som Langkær hører under, er region Østjylland. Her holder vi månedlige møder i Århus, hvor DU er med til at beslutte hvad alle østjyske gymnasie-, HF- og IB-elever skal mene om aktuelle problemstillinger der er skelsættende for dig og din hverdag – og så står vi sammen om at gøre en forskel både lokalt, regionalt og nationalt.

”Jeg blev aktiv i DGS Østjylland, fordi jeg gerne ville have nogle redskaber til at repræsenterer min klasse og mit elevråd bedre. Derudover mener jeg, at det at gøre en forskel for min egen og mine medstuderendes hverdag, er en vigtig og spændende sag - de søde mennesker er en kæmpe bonus.”

- Noah Vamberg, Favrskov Gymnasium

Læs mere på DGS' hjemmeside her: