Gymnasiet begynder med et halvt års grundforløb, som er ens for alle. Læs her hvad det indeholder.

 

 

Læs alt om almen studieforberedelse AT her.

På STX bliver du god til at skrive større opgaver. Få overblik over de forskellige opgaver DHO, SRO og SRP her.

STX - studentereksamen

STX er for dig, der ønsker en almen gymnasial ungdomsuddannelse. STX-uddannelsen varer tre år og tilbyder en lang række af fag inden for forskellige faglige områder, som du selv er med til at tilrettelægge. På Langkaer har vi omkring 600 elever på vores STX-uddannelse. Du kan begynde på STX lige efter 9. klasse. STX er ideelt for dig, der har planer om at læse videre på en mellemlang eller lang videregående uddannelse.

En almen ungdomsuddannelse

På STX får du en bred viden inden for en stor vifte af fagområder – både humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Du vil blive undervist i fag som dansk, historie, fremmedsprog, matematik, idræt, religion, fysik, samfundsfag og en række af valgfag. Sammensætningen af fagene afhænger af, hvilke studieretning du vælger. Undervisningen består både af klasseundervisning, gruppearbejde, projektopgaver og selvstændigt arbejde med større opgaver. Du vil på STX opleve både mundtligt og skriftligt arbejde, ligesom du skal gå til eksamener og bruge tid på lektier. Det første halve år af STX består af et grundforløb, hvor du har en række tværfaglige fag som AP, AT og NV. Se mere om dette under grundforløb.

Er STX på Langkaer noget dig?

STX-uddannelsen på Langkaer i Aarhus tilbyder et stort udvalg af forskellige studieretninger fx kultur- og kommunikationslinjen, musiklinjen, sundhedslinjen, medielinjen eller den internationale linje. Du kan se meget mere om de enkelte studieretninger her. Er du i tvivl om, hvorvidt STX er den rigtige uddannelse for dig, har du mulighed for at komme i brobygning. Her får du et spændende indblik i, hvad vi kan tilbyde dig, hvis du vælger STX på Langkær.

 

Har du spørgsmål til uddannelsen eller Langkaer generelt, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 86 24 20 11 eller på mailto-removethis@removethis too-langkaer.dk