Ny elev

 • Brobygning
 • Elevambassadører

Faglighed og fællesskab

På Langkaer tager vi udgangspunkt i dig. Vi ved nemlig, at elever lærer forskelligt og har forskellige faglige niveauer, og undervisningen tager derfor altid afsæt i den enkelte elev – og ambitionen om at skabe optimale rammer for netop din udvikling. Inden for boglige, fysiske og kreative aktiviteter.

Vi udbyder talentprogrammer til de elever, der gerne vil udfordres lidt ekstra i undervisningen, og understøtter samtidig de elever, der har brug for ekstra hjælp.

Som Aarhus’ internationale gymnasium samarbejder vi med skoler fra hele verden. Uanset om du går på STX, HF eller IB, vil du derfor få mulighed for gennem interessante projekter og studieture til udlandet at få venner verden over. Med et sjovt og inspirerende socialt liv dyrker vi også fællesskabet i dagligdagen, og her kan du vælge mellem masser af spændende frivillige aktiviteter efter skoletid. Både sociale og faglige.

Råd og vejledning

Skal du vælge STX, den treårige, alment dannende studentereksamen, som din billet til en videregående uddannelser? Giver det bedre mening at vælge den toårig HF, der især retter sig mod korte og mellemlange videregående uddannelser? Eller er den internationale IB-uddannelse lige dig?

Som folkeskoleelev har du mulighed for at komme i brobygning på Langkaer, hvor du udover at høre nærmere om vores tre ungdomsuddannelser kan få en smagsprøve på livet som elev på skolen.

Desuden får du som elev på Langkaer råd og vejledning, så du vælger den helt rigtige studieretning – og dermed skaber mulighed for at komme videre på dit drømmestudie.

Hvis du er interesseret i mere information om vores studievejledning, er du velkommen til at kontakte en af vores vejledere.

Overflytning
Kontakt mig
Vælg en uddannelse

Brobygning

Som folkeskoleelev i 8., 9. og 10. klasse har du mulighed for at komme i brobygning på Langkaer, hvor du kan få lov at snuse til livet som elev på STX, HF og IB.

Brobygningen varer to eller tre dage. Du får et fuldt skema, men timerne er specielt tilrettelagt for dig og de andre elever på brobygger-holdet. I vil møde lærere og Langkaer-elever til både undervisning og vejledning, så I får et reelt indblik i, hvad det vil sige at være elev i den pågældende uddannelse på Langkaer.

Du vil få svar på spørgsmål som

 • Hvad er STX/HF/IB for en uddannelse?
 • Hvordan er STX/HF/IB anderledes end de andre ungdomsuddannelser?
 • Langkaer tilbyder et helt ungdomsliv og ikke kun uddannelse – hvad betyder det egentlig?
 • Hvordan oplever eleverne hverdagen på skolen? Hvordan bliver jeg elev på den pågældende uddannelse – hvilke krav stilles?
 • Hvad kan jeg blive med en almen studentereksamen, en HF-uddannelse eller en IB-uddannelse?
 • Hvilke særlige fysiske rammer og faciliteter tilbyder Langkaer?

Undervisningen begynder kl. 8.30 og slutter normalt kl. 14.00. Du får i første time udleveret skema, informationsmateriale med videre.

Vi forventer, at du som gæst hos os er nysgerrig og positivt interesseret i det program, vi har tilrettelagt for dig. Husk desuden at medbringe papir, skriveredskab og godt humør.

Hvis du har spørgsmål, kan du ringe til skolen på 8624 2011 eller sende en mail til Jytte Rewitz på jr@langkaer.dk

Vi glæder os til at se dig på Langkaer!

 • Sprog og kommunikation
  Laura
  Vores udgangspunkt er, at det både er vigtigt og sjovt at kommunikere. Vi åbner døre til verden gennem billeder, film, musik og meget andet
 • Musik og kultur
  Mai
  Musik og kultur er en musikalsk og sproglig studieretning, der giver dig indsigt i og forståelse for teoretiske og praktiske dimensioner i både musik- og engelskfaget.
 • HF
  Line
  ”Jeg nød, at vores første år var lektiefrit, da det gjorde det langt nemmere med et studiejob efter skole. På Langkaer har jeg fået venner og veninder fra hele verden, lært om andre kulturer og skabt relationer, der vil vare i mange år.”
  - Line, 2.p
 • IB
  Alex
  “Holistic, challenging, and meaningful;
 the IB focuses on active learning and encourages you to strive for the best.”
  - Alex, 3.i

Mød vores elevambassadører

Elevambassadørerne er elever fra STX, HF og IB, som med udgangspunkt i deres egne erfaringer giver dig et indtryk af, hvordan det er at være elev på Langkaer. De fortæller om skoledagen, lektier, undervisningen, studieture, projekter, lektiecafé, fester og andre faglige og sociale aktiviteter.

Ambassadørerne tager ud på folkeskolerne, deltager i alle brobygningskurserne og er repræsenteret på orienterings- og forældreaftener.

Hvis du har lyst til at få besøg af elevambassadørerne på din skole, er du meget velkommen til at kontakte Marie Kongskov på mk@langkaer.dk.

Få besøg af elevambassadørerne på din skole
Kontakt mk@langkaer.dk