torsdag 8. marts 2018
Skrivekonkurrence på Langkaer
Marts på Langkaer står i skriftlighedens tegn, da alle engelsk- og dansklærere og deres hold skal deltage i skolens faglige skrivekonkurrence. Eleverne i skolemagasinet Langkaer Life har fået den gode idé, at alle elever på skolens tre forskellige ungdomsuddannelser skal deltage i en skrivekonkurrence, der skal vise det mangfoldige faglige liv på Langkaer gymnasium. Konkurrencen løber af stablen i marts, og det er de enkelte faglæreres opgave at tænke skrivekonkurrencen ind i undervisningen i løbet af måneden.
tirsdag 23. januar 2018
Langkaer-elever til DM i Science
Tre elever fra 1.g på Langkaer dystede i biologi, fysik og kemi. Mathilde Elkjær Crovato, Angela Helena Svenstrup Jacobsen og Anders Frøding Vejrup deltog nemlig i kvalifikationsrunden ved DM i Science. Ved danmarksmesterskabet lægges vægt på, om holdene kunne samarbejde, bruge den naturvidenskabelige tankegang og gennemføre eksperimenter.
tirsdag 16. januar 2018
Langkaer-elever var skolelærere for en dag
Det var nogle lidt yngre lærere end sædvanligt, der stod foran tavlen på Tilst Skole den 16. januar. Elever fra Langkaer Gymnasiums talentprogram overtog nemlig undervisningen i 7., 8., og 9.-klasse for en dag. Gizem Luise Sahin fra 2.g var en af de elever, der skulle prøve kræfter med at undervise. "Jeg synes, det er en fed oplevelse at bytte roller og kunne lære andre elever noget, som jeg synes er relevant. Jeg vil gerne selv være lærer i fremtiden, så derfor synes jeg især, at det er en god oplevelse for mig," siger hun. Dagen gav både folkeskole- og gymnasieeleverne en lærerig oplevelse, fortæller vicerektor på Langkaer Gymnasium, Marie Kongskov.
"Projektet gavner og bygger bro til lokalsamfundet, samtidig med at det udfordrer Langkaer-eleverne både fagligt og personligt. Ved at skulle lære fra sig, lærer eleverne selv rigtig meget," siger hun. Talenteleverne havde blandt andet planlagt undervisning om god kommunikation og sociale medier, og eleverne på Tilst Skole skulle både quizze og se film som en del af Langkaer-elevernes planlagte undervisning. Og det er ikke kun er eleverne på Tilst Skole, der lærer noget af den alternative skoledag, mener Nadia Natasha James Nielsen fra 2.U. "At undervise dem lærer mig at formidle faglighed, som jeg har lært på et højt niveau, på en let forståelig og tilpasset måde. Desuden lærer eleverne måske også mig noget, fordi de sikkert ser emnet fra flere forskellige perspektiver end mig," siger hun.
torsdag 11. januar 2018
Langkaer-elever til diplomoverrækkelse
Fem elever fra Langkaer Gymnasium fik et skulderklap af de helt store i Viby torsdag den 11. januar. 3.g’erne Trille Marie Kongsbach, Niels Peter Christensen, Maria Rosdahl Christiansen, Nikolaj H. Sandvad og Emil Bødker har nemlig alle gennemført deres forløb på Akademiet for Talentfulde Unge. Eleverne var derfor til en diplomoverrækkelse, hvor de fik bevis på deres indsats på akademiet. Akademiet for Talentfulde Unge er et toårigt forløb, som giver ekstra udfordring til elever, som er særligt fagligt engagerede. Eleverne får mulighed for at deltage i forelæsninger og workshops ved siden af deres almindelige skolegang på gymnasiet. For Niels Peter Christensen fra 3.x har det været en stor oplevelse at være en del af akademiet. Han har lært rigtigt meget om mange forskellige fagområder, men han synes, det er svært at sætte en finger på, hvad forløbet helt konkret har lært ham, fordi forløbet på akademiet langt hen ad vejen også er en dannelsesproces.
- Hvis jeg alligevel skal komme med et konkret eksempel på noget, jeg personligt har lært, så er det, at jeg er blevet klogere på at tilrettelægge forarbejde og skriveproces for større akademiske opgaver, hvilket jeg har brugt til udarbejdningen af min SRP. Derudover fylder det sociale aspekt også meget, hvilket giver rig mulighed for at lære elever fra resten af regionen at kende. Derfor var det også fedt at få overrakt beviset på de to års hårde arbejde, siger Niels Peter Christensen. - På en måde er det lidt mærkeligt at være færdig med forløbet. Det var noget, jeg selv og de andre fra min årgang startede på i løbet af 1.g, så i store dele af min gymnasietid har det været en fast sideløber til min skolegang på Langkaer. Men selvfølgelig er det også super fedt at have gennemført det og få overrakt sit diplom efter de to år der er gået med forløbet. De fem diplommodtagere bliver ikke de sidste elever, der får mulighed for at gennemføre et forløb på akademiet. Langkaer er i øjeblikket i gang med at optage nye talenter til forløbet.