fredag 29. juni 2018
Dimission for studenterne 2018
Fine studenter fra STX og HF dimitterede på en solskinsfyldt fredag med både musikalske indslag og flotte taler. "Vi har vist omverden, hvad Langkaers elever kan i fællesskab," lød ordene i en af elevtalerne. Og det er i dén grad rigtigt. Tak for nogle fantastiske år, kære studenter! Og held og lykke fremover!
torsdag 21. juni 2018
Langkaer-elev udvalgt som repræsentant ved prestigefyldt amerikansk ungetopmøde
Inden længe går gymnasieeleverne rundt omkring i landet på sommerferie efter en lang eksamensperiode. Men Aisha Abdulkadir Abdi Hussein, der går i 2.g på Langkaer Gymnasium, skal ikke pakke sine bøger for langt væk, selvom sommeren står for døren. Som den eneste i Danmark er hun nemlig blevet udvalgt til at repræsentere Danmark ved dette års Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute. Det betyder, at hun skal på en måneds ophold i det varme North Carolina sammen med repræsentanter fra de andre europæiske lande og 15 jævnaldrende fra USA.
Her skal de modtage undervisning på et universitet og deltage i forskellige aktiviteter. Og det er ikke en hvilken som helst chance, Aisha har fået, understreger international koordinator på Langkaer Gymnasium, Torben Hamborg. ”Vi er rigtigt stolte over at kunne sende Aisha af sted. En del af ideen fra amerikansk side er at præge unge, der kan gøre en forskel i deres lokalområde, og måske endda blive fremtidens ledere. Så Aisha er på den måde meget særligt udvalgt,” fortæller han.
onsdag 16. maj 2018

Foto: HA

IB students graduate
The sun is shining, the champagne corks are popping and it's lovely to see our happy IB graduates in their new caps! Congratulations! Et kæmpe tillykke til alle vores nye IB studenter!

Foto: HA

søndag 22. april 2018
Langkaer-lærere får stort skulderklap
Undervisningen på Langkaer Gymnasium er langt fra kedelig og upersonlig. Det blev tydeligt, da Politiken i sidste uge afslørede dette års nominerede lærere ved Undervisningsprisen. Hele seks lærere på gymnasiet kan nemlig bryste sig af at undervise på en måde, der har givet eleverne lyst til at nominere dem til prisen. En af de nominerede lærere er Stine Nørgaard Klarskov, der underviser i dansk og spansk. Hun er blandt andet nomineret for, at hun ”interesserer sig for hver elev, hun underviser” og for at ”gøre indlæring til noget festligt,” som der blandt andet står i nomineringen. Og at en elev har skrevet dét, gør indtryk, siger Stine Nørgaard Klarskov.
"Jeg blev meget rørt og beæret over at være nomineret. Det er især særligt, fordi det kommer direkte fra eleverne, som vi knokler for at give de bedste muligheder på Langkaer og i livet. At de ser og anerkender vores arbejde er virkelig dejligt, siger hun. Humor, tryghed og ambitioner Med seks nomineringer er Langkaer Gymnasium en af de skoler i Aarhus, der har flest nominerede lærere. Vicerektor Marie Kongskov er ikke overrasket. ”Humor, tryghed, men også krav og ambitioner på elevernes vegne er noget af det, der går igen i elevernes indstillinger. Det kan jeg godt nikke genkendende til, ligesom det er tydeligt, at lærerne er gode til at opbygge relationer til eleverne, så de oplever et nærvær og oplever at blive set hver især,” siger hun.

Arkivfoto: Bredo Hjøllund